“Ривок ЗСУ до кордону РФ у Приазов’ї”: налякані окупанти посилюються танками й артилерією

 

У штабі 1-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ (так звана “армія ДНР”) шукають протидію імовірному “літньому ривку” Збройних сил України на Маріупольському напрямку з виходом до кордону РФ, що може відрізати контрольовану бойовиками територію Донеччини від Азовського моря.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” за середу, 11 липня.

Зазначається, що окупанти посилюють цей напрямок додатковими бронегрупами та артилерією.

“В цілому можна говорити про використання окупантами на Маріупольському напрямку додатково як мінімум танкової роти, трибатарейної артгрупи, а також додаткової мотострілецької роти (можливо, двох), виведеної в першу лінію, для проведення посилення на ділянці від Набережного до Широкиного.
Швидше за все, це пов’язано з «відомостями розвідки 1 АК ДНР» про посилення підрозділів Об’єднаних сил у районі Маріуполя та північніше для підготовки літнього «короткого ривку» до державного кордону з РФ на північ від Новоазовська й відрізання «ДНР» від моря (даний сценарій останнім часом широко обговорюється в штабі «1 АК ДНР»)“, – сказано у зведенні “Інфоспротиву”, яке поширив у мережі його координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

В “ІС” нагадали, що раніше окупанти за аналогічною схемою провели посилення своїх позицій на ділянці Докучаєвськ-Стила-Петровське-Старомар’ївка – там для посилення використовувався резервний батальйон 5 омсбр 1 АК.

За даними розвідки, які поширє “ІС”, у період 4-10 липня в районі Безіменного відзначалася активність резервної бронегрупи противника (6 одиниць ББМ) – “судячи з усього, це щось на кшталт «пожежної команди» за викликом зі складу 9 омсп; у складі 3 БМП-1/2, пара БТР-70/80 та неідентифікованого зразка бронетехніки, обвішаного противокумулятивними екранами;

– таку ж функцію «чергового» посилення виконує танкова група з 3 одиниць танків типу Т-72, ​​що оперує в районі с. Пікузи. Переміщаються виключно в темний час доби (вдень відстоюються в зарослих балках на південний схід від селища). У разі необхідності посилення займають позиції у південній і західній частині селища просто посеред приватної забудови, при цьому ретельно маскуються;

– за такою ж схемою організовано посилення позицій окупантів і в районі Куликове – Верхньошироківське. Там відзначається пара БМП-2 та не менше 2 танків типу Т-64. Південніше також фіксувалася МТ-ЛБ, обладнана установкою ЗУ-23-2;

– крім того, протягом минулого тижня відзначалося переміщення артилерії в районах Козацького і Качкарів (до вогневої батареї – 4 одиниці 122-мм гармат типу Д-30/30А і фіксувалося переміщення трьох 122-мм САУ типу 2С1 «Гвоздика»)”.

Читайте також:
Бояться ОС: на час мундіалю Росія перевела окупаційні війська
на Донбасі на посилений режим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна