Бойовикам “ДНР” підігнали “російську відповідь “джавелінам” – ПТРК “Штурм-С”

 

Збройні сили РФ постачають бойовикам “ДНР” “російську відповідь “Джавелінам” – протитанкові ракетні комплекси “Штурм-С”.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” за середу, 11 липня.

“У 1-му армійському корпусі “ДНР” підрозділи отримують нові озброєння, які прибувають із Росії і які командування корпусу називає «російською відповіддю “Джавелінам“». Зокрема, в ряд частин і з’єднань 1 АК надійшли перші установки ПТРК типу 9К114 «Штурм-С»”, – сказано у зведенні “Інфоспротиву”, яке поширив у мережі його координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

Зазначається, що на даний момент у бригадах 1-го армійського корпусу окупаційних військ фіксуються по дві-три одиниці бойових машин типу 9П149 (на базі МТ-ЛБ, на яку встановлено ПТРК “Штурм-С”).

Планується, що надалі цими комплексами будуть укомплектовані спеціалізовані протитанкові підрозділи в 5 омсбр та артилерійської бригади “Кальміус” у складі 1 АК окупаційних військ – по шість-вісім установок, зазначає “ІС”.

Як відомо, “Штурм” (за класифікацією НАТО і МО США — AT-6 Spiral) — радянський протитанковий ракетний комплекс із надзвуковою ракетою 9М114 “Кокон”, яка обладнана радіокомандною системою наведення.

ПТРК 9П149 “Штурм-С” призначений для знищення танків, бронетранспортерів і добре захищених точкових цілей. Створювався як єдина система наземного озброєння (“Штурм-С”) та повітряного (“Штурм-В”) базування і був оснащений першою серійною ПТКР (протитанковою керованою ракетою) із надзвуковою швидкістю польоту.

Розроблений у середині 1970-х років у Коломенському конструкторському бюро машинобудування (РФ).
У 1979 році самохідний ПТРК “Штурм-С” із ракетою 9М114 був прийнятий на озброєння частин армійської і фронтової ланки сухопутних військ СРСР.

Дальність: 0,4-5 км, швидкість польоту ракети: до 400 м/с, бронепробивність: 650-950 мм.

Читайте також:
В Україні вперше випробували “Джавеліни”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна