Працює фонд Сліпака: група дітей загиблих воїнів АТО поїхала до Франції

 

Група з шести дітей, чиї батьки загинули, захищаючи Україну на Донбасі, із Києва прибула літаком у Париж. У столиці Франції у вівторок, 10 липня, їх зустріли представники української діаспори, а саме – заснованої покійним бійцем ДУК ПС Василем Сліпаком “Міфом” організації Fraternite Ukrainienne (“Українське братство”).

Як повідомляє “Цензор“, близько тижня діти проведуть у Парижі, після чого два тижні відпочинуть у таборі на кордоні зі Швейцарією.

Такі подорожі діаспора організовує вже четвертий рік. Ініціатива почала працювати ще до загибелі Василя Сліпака на Світлодарській дузі.

“Як згадують паризькі друзі Міфа, буквально за кілька тижнів до своєї останньої ротації на фронт Василь якраз їздив у місто Розі, у якому розташований літній табір, щоб підготувати приміщення для відпочинку дітей. А напередодні від’їзду в зону бойових дій відстояв дві години в черзі на вокзалі Сен-Лазар у Парижі, щоб виписати дітям з України іменні квитки на поїзд”, – пише журналіст Валерія Бурлакова.

Наймолодша з дітей, що поїхали на відпочинок у Францію – Вікторія Бабич, дочка заступника командира батальйону 128-ї бригади Олександра Бабича, підполковника (посмертно).
5 листопада 2014 року в Дебальцевому в намет, де перебували військові, влучив снаряд і почалася пожежа. У Бабича обгоріло 92% поверхні тіла, він помер у Дніпропетровському госпіталі.

Вікторія – дочка Дмитра Арнаута, старшого прапорщика Державної прикордонної служби України. Він загинув на початку війни в бою в Красній Талівці на Луганщині, коли українські прикордонники зупинили ДРГ, яка порушила кордон з території Росії.

Карина Рідзанич – дочка десантника, старшини Збройних сил України Максима Рідзанича (псевдо Адам), який загинув 20 березня 2015 року в бою з диверсантами поблизу селища Опитне Донецької області.

Максим Ващеня – син механіка-водія танка 51 омбр Івана Ващені. 18 червня 2014 року його танк Т-64Б потрапив в оточення терористів. Приціли й перископи були розбиті снайперами. Щоб не віддавати бойову машину сепаратистам, екіпаж підірвав танк і загинув.

Ангеліна – дочка українського добровольця, заступника командира батальйону ОУН-ЗСУ, заступника голови Львівської крайової організації Народного руху України Василя Кіндрацького. Василь загинув 28 травня 2015 року внаслідок танкового обстрілу наших позиції неподалік села Водяне під Донецьком.

Батько Дмитра Блонського – Андрій Блонський із батальйону “Київська Русь”, який звільняв Слов’янськ, воював під Донецьким аеропортом і в Дебальцевому. Помер воїн через два тижні після повернення додому, 8 листопада 2016 року – не витримало серце.

Читайте також:
Із Хорватії повертається чергова група ветеранів АТО та українських дітей,
оздоровлених за підтримки футболіста Пірича

Два роки по загибелі Василя Сліпака “Міфа”: сподіваюся, бро,
того ранку тобі було весело

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна