Доба ООС: 23 обстріли, один поранений у Приазов’ї

 

Протягом доби 9 липня російські окупаційні війська порушували встановлене перемир’я майже по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Загалом противник 23 рази відкривав вогонь по позиціях ЗС України, повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

“На Попаснянському та Світлодарському напрямках противник проявляв незначну активність. Вогонь по наших позиціях відкривався в районах населених пунктів Новозванівка, Світлодарськ та Новолуганське. Там ворог застосовував автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети. Втрат особового складу Об’єднаних сил не було”, – сказано в ранковому зведенні.

На Донецькому напрямках ворог з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї сім разів відкривав вогонь по позиціях ОС. Під обстрілами перебували захисники Авдіївки, Невельського, Новотроїцького, Пісків та Опитного. На цьому напрямку втрат серед наших захисників також немає.

Найгарячише 9 липня було на Маріупольському напрямку – там противник 12 разів прицільно відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Водяного, Лебединського та Широкиного. Один наш захисник отримав поранення.

З початку доби 10 липня, до 7-ї години, бойовики російських окупаційних військ шість разів порушили режим припинення вогню. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстрілював позиції наших захисниів біля Оріхового, Водяного, Широкиного та Лебединського.
За поточну добу втрат серед українських військових немає.

За уточненими даними розвідки, минулої доби російські окупанти втратили одного бойовика.

Читайте також:
Наєв каже, що волонтерам із допомогою і добровольцям зі зброєю
на передовій не місце

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна