На Вінниччині кримінальник при затриманні кинув гранату в поліцію. ВІДЕО

 

На Вінниччині правоохоронці затримали зловмисника, який підірвав бойову гранату та поранив поліцейського.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, в неділю, 8 липня, поліцейські отримали повідомлення, що на залізничній станції в селі Флорино Бершадського району невідомий погрожує людям гранатою. На місце прибули співробітники сектору реагування патрульної поліції. Під час затримання зловмисник кинув гранату в бік поліцейських.

Правоохоронець отримав травми від вибухової хвилі. Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку поліцейський госпіталізований до неврологічного відділення районної лікарні. За словами лікарів, його стан – середнього ступеню важкості.

Зловмисник затриманий. Ним виявився 42-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку.

Під час огляду місця події працівники вибухотехнічної служби поліції та кінологи вилучили залишки гранати, важіль до запалу від гранати УЗРГМ-2 та пластид вагою близько 100 грамів.

Дії затриманого кваліфікують за ст.348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Речові докази направлені на експертизу. Поліцейські з’ясовують походження вибухівки та з якою метою її було придбано.

Читайте також:
У Рівному в будинок судді кинули бойову гранату

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна