Контррозвідка затримала контрактника ЗСУ, який у 2014-му воював за “ДНР”. ВІДЕО

 

На Донбасі контррозвідники затримали колишнього бойовика “ДНР” з Херсонщини, який переховувався від правосуддя, будучи військовослужбовцем ЗСУ за контрактом.
Про це 7 липня повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

“В результаті комплексу заходів, реалізованого співробітниками військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил, викрито та у взаємодії з Нацполіцією затримано учасника терористичної організації «ДНР», який переховувався від правосуддя в одній з військових частин Об’єднаних сил”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що затримано мешканця Херсонської області, який у 2014 році приєднався до бойовиків проросійських бандформувань та вступив на службу до штабу “ДНР” у місті Часів Яр. Там він зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків, зокрема виявляв і затримував патріотично налаштованих громадян України в Артемівському районі Донеччини.

У липні 2014 року – з початком звільнення українських міст від проросійських бандформувань – затриманий залишив службу в “ополченні Новоросії” та повернувся на Херсонщину.

Згодом, з метою уникнення покарання, молодик призвався за мобілізацією до Збройних сил України, а в подальшому уклав контракт на проходження військової служби в одній з військових частин, яка залучена до операції Об’єднаних сил (раніше – АТО).

Оперативники військової контррозвідки викрили та певний час тримали колишнього бойовика під контролем, зазначає прес-центр ОС.

6 липня матеріали щодо протиправної діяльності “перебіжчика” передано до Бахмутського відділу поліції ГУ НПУ в Донецькій області для відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”).

Читайте також:
СБУ затримала “афганця”, бойовика “ДНР”, втікача до Росії й контрактника ЗСУ
в одній особі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна