СБУ вжила санкції до збірної угорців Закарпаття, яка виграла “ЧС сепаратистів”

 

Організаторам та учасникам команди “Карпаталья” із числа громадян Угорщини, які виступали на “чемпіонаті світу сепаратистів”, заборонено в’їзд на територію України, а щодо громадян України – ініційовано позбавлення спортивних ліцензій.
Таку відповідь дали в Сбу народному депутату Андрію Іллєнкові на запит про участь “збірної угорців Закарпаття” в чемпіонаті невизнаних країн в Англії, повідомив нардеп у “Фейсбуці”.

“Встановлено, що команда під назвою Karpatalja (в перекладі з угорської “Закарпаття”) сформована з ініціативи угорської сторони з числа етнічних угорців, частина з яких мають закарпатське походження (народилися в Закарпатській області)”, – йдеться в поясненні Служби безпеки України.

При цьому СБУ оголосила офіційні застереження двом гравцям-громадянам України зі складу команди та ініціювала перед Федерацією футболу України розгляд питання про позбавлення їх відповідних спортивних ліцензій.

“Організаторам та членам команди з числа громадян Угорщини заборонено в’їзд на територію України”, – сказано в документі.

Як повідомляла “Новинарня“, у травні-червні команда “Карпаталія” (так звана “збірна угорців Закарпаття”) була задіяна в проведенні турніру під егідою ConIFA – Конфедерації незалежних футбольних ассоціацій, що об’єднує зокрема “ДНР”, “ЛНР”, Південну Осетію, Абхазію, деякі інші невизнані квазідержавні утворення, а також етнічні групи й діаспори. “Закарпатці” стали переможцями, обігравши у фіналі збірну Північного Кіпру (територія, окупована Туреччною).

Читайте також:
“Чемпіонат сепаратистів”: збірна угорців Закарпаття
– на турнірі з Абхазією та “ДНР/ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна