Рік після пострілу в оператора на навчаннях у Кривому Розі: судять лише цивільного

 

Справа щодо поранення на військових навчаннях у липні 2017 року в Кривому Розі телеоператора В’ячеслава Волка розглядається в суді. При цьому судять самого стрільця – цивільного резервіста. Тодія як справа про службове недбальство закрита через відсутність складу злочину.
Про це 6 липня повідомив прокурор Криворізького гарнізону Південного регіону України Андрій Сопівник, передає “Радіо Свобода“.

“Мотивація така: провина – на цивільній особі, яка прийшла на ці навчання з пістолетом і вистрілила в людину. А провина військових там жодним чином не доводиться, в їхніх діях відсутній будь-який склад злочину. Зараз щодо цивільної особи розглядається справа в суді“, – пояснив прокурор Сопівник.

Він зазначив, що закриття цієї справи може бути оскаржене в суді, в такому разі її розслідування може бути продовжене.

Адвокат В’ячеслава Волка Максим Гореліков повідомив “Радіо Свобода”, що закриття справи захист уже оскаржує в Центрально-Міському райсуді Кривого Рогу. Засідання призначене на 20 липня.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня 2017 року в місті Кривиій Ріг був важко поранений представник ЗМІ – оператор каналу “Перший криворізький” В’ячеслав Волк.
Інцидент стався під час командно-штабних навчань із територіальної оборони в Саксаганській райраді. Постріл із пістолета зробив учасник навчань – волонтер-інструктор Ігор Петренко, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. Волк погодився виконати роль статиста. Куля влучила йому в хребет.

Одразу після події поліція заявляла, що резервіст, який стріляв у Волка, незаконно придбав зброю, носив та зберігав її без передбаченого законом дозволу.

Стан В’ячеслава Волка лікарі оцінювали як вкрай тяжкий. З того часу чоловік пережив кілька складних операцій. Його транспортували у госпіталь Львова, де чоловіка провідав міністр оборони Степан Полторак. Через вісім місяців Волк почав відчувати одну ногу, але залишився прикутим до ліжка.

У жовтні 2017 року справу, відкриту поліцією через поранення телеоператора, передали до суду. Ігоря Петренка підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна