Рада ухвалила звернення до ЄС для посилення інтеграції та звільнення політв’язнів РФ

 

Верховна Рада України ухвалила звернення від свого імені до інституцій Європейського Союзу щодо поглиблення співробітництва між Україною та ЄС.

Як передає “Новинарня“, на ранковому засіданні  проект постанови №8551 підтримали 233 депутати (РП Ляшка і “Відродження” – по 3 голоси, “Воля народу” – 5, “Опоблок” – 1).

У зверненні ВР закликала інституції Євросоюзу сприяти максимальному використанню можливостей інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС у сферах, які становлять спільний інтерес та охоплюються Угодою про асоціацію.

Також Рада привернула увагу інституцій Європейського Союзу напередодні 20-го саміту Україна-ЄС до необхідності посилити тиск на Російську Федерацію для негайного та безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних РФ громадян України, які протиправно ув’язнені з політичних мотивів, негайного звільнення заручників, що утримуються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, а також на території АР Крим і в Севастополі.

Читайте також:
ЄС має призначити спецпредставника з питань Криму й Донбасу,
– комітет асоціації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна