Доба ООС: 19 обстрілів, 4 поранених, відбита ворожа ДРГ під Горлівкою

 

Упродовж минулої доби, 4 липня, противник 19 разів вдався до вогню по позиціях ЗС України, з яких двічі – із важкого озброєння.
Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував 82-мм міномет, озброєння БМП, гранатомети та великокаліберні кулемети, а захисники Причепилівки були обстріляні із автоматичного гранатомета.

Минулої доби противник також проявив себе на Світлодарській дузі, де позиції ОС були обстріляні зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Внаслідок активних дій ворога два наші захисники отримали поранення.

Під Горлівкою ворог застосовував по захисниках Зайцевого та Південного автоматичні та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, що стало прикриттям дій ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Завдяки правильній організації оборони наміри ворога були розкриті. Вогонь із наявних чергових засобів змусив противника із втратами відступити. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще 6 – були поранені.
Разом з тим, внаслідок активних дій ворога поранення отримали два українських військовослужбовці, зазначають у штабі.

На Донецькому напрямку ворог проявив активність, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали захисники Авдіївки, Невельського та Новомихайлівки.

Під Маріуполем ворог продовжив провокативні дії, намагаючись змусити наших військовослужбовців відкрити вогонь у відповідь. У районі населеного пункту Талаківка противник відкривав вогонь зі 120-мм міномета та ручних протитанкових гранатометів. Також під обстрілами перебували наші позиції біля Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.

Бойовики російських окупаційних військ продовжують ігнорувати оголошене перемир’я і з початку поточної доби, 5 липня, до 7:00 три рази відкривали вогонь по наших позиціях. Так, ворог на Луганському напрямку здійснив провокацію у районі смт Станиця Луганська, відкривши вогонь зі стрілецької зброї. На Маріупольському напрямку також зі стрілецької зброї були обстріляні захисники Широкиного та Талаківки. З нашого боку втрат немає, ідеться в ранковому зведенні.

Читайте також:
До Одеси літаком доправили 13 поранених військових.
Троє – в реанімації. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна