З початку доби під Горлівкою отримали поранення двоє бійців ЗСУ

 

З початку поточної доби, 4 липня, від 7-ї ранку і до 18-ї години, противник продовжував порушувати встановлене перемир’я, оголошене з початком місяця.

Російсько-окупаційні війська загалом п’ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

Під Горлівкою ворог застосував по захисниках Зайцевого та Південного автоматичні та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Тут унаслідок прицільного вогню по наших позиціях поранення отримали два українських військовослужбовці.

На Донецькому напрямку противник вів турбуючий вогонь по захисниках Невельського із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку російські найманці застосували по захисниках Водяного ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де позиції ОС обстрілювалися із гранатометів.

Як інформувала “Новинарня“, 27 червня в Мінську Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі за участі представників ОРДЛО домовилася про припинення вогню з 0:00 годин 1 липня за київським часом у зв’язку з початком жнив.
У 2017 році “хлібне перемир’я” було одним із тих, які дотримувалися найменше.

Читайте також:
Перемир’я в АТО суттєво зменшують число втрат.
ВЕЛИКА ІНФОГРАФІКА 2017-2018

16 загиблих героїв червня: обличчя, історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна