Порошенко вніс до ВР проект закону про податок на виведений капітал

 

Президент Петро Порошенко підписав подання до Верховної Ради про розгляд законопроекту про податок на виведений капітал.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у середу, 4 липня, в Києві під час зустрічі з представниками бізнес-асоціацій.

Глава держави нагадав, що це питання ретельно обговорювалось, і “цей законопроект не має і не буде входити в жодні протиріччя з Міжнародним валютним фондом”.

За його словами, документ вступить в дію лише тоді, коли в бюджеті  будуть передбачені відповідні компенсатори.

“Ми маємо на сьогоднішній день дуже чітко обрахувати реальні втрати. І ця робота вже почалася. Я бачу конструктивні результати. І в тексті законопроекту має бути однозначна норма, що він вступає в силу після голосування відповідних компенсаторів. Компроміс тут знайдений”, – підкреслив президент.

Порошенко повідомив, що вивчав досвід країн, де вже працюють подібні закони.

“Я зробив велику роботу: на кожній своїй міжнародній зустрічі, особливо з тими країнами, де закон про податок на виведений капітал працює, дуже довга була дискусія починаючи від президента Естонії і завершуючи іншими лідерами. Президент Естонії мені сказала: «Друзі мої, це неправда, коли прийняття цього закону зменшує бюджетні надходження. І коли вам з посиланням на Естонію кажуть, що ми втратили, я вам кажу: я готова йти на будь-які форуми, для мене Україна не є пустим звуком, я готова захищати ваш закон про податок на виведений капітал». Я їй вірю”, – розповів Петро Порошенко, якого цитує прес-служба Банкової.

За його словами, противники цього закону “замість того, щоб докладати лобістські зусилля, дискредитуючи цей закон у проплачених засобах масової інформації”, мали б виходити на дискусію, на “круглі столи” і пояснювати.

“А з іншого боку – податки треба платити. Якщо виводити кошти з України на споживання – сплатіть податок до державного бюджету. Це чесно. Чесно по відношенню до держави, чесно по відношенню до платників податків, тим більше, що при економічному зростанні зростають показники прибутку”, – наголосив президент.

Глава держави звернувся до присутніх на зустрічі представників бізнес-асоціацій та спільнот із запитанням, чи підтримують вони внесення зазначеного законопроекту на розгляд парламенту – і більшість підняли руки “за”.

Порошенко сказав, що для нього “ця зала є лакмусовим папірцем, щоб ми вносили проект закону про податок на виведений капітал, який замінить часто-густо корумпований закон про податок на прибуток, котрий дає можливість тиску на бізнес”.

Читайте також:
Про що говорив Порошенко на закритій зустрічі з топ-блогерами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна