На Житомирщині випадково виявили у вантажівці рекордні 2 тонни “лівого” бурштину. ФОТО

 

У вівторок, 3 липня, близько 15:00 на автодорозі Коростень-Новоград-Волинський у Житомирській області інспектори Ємільчинського відділення поліції випадково знайшли у вантажівці більш як 2 тонни незаконного бурштину.

За порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль “Рено Мастер”. Під час огляду транспортного засобу у ньому було виявлено близько 80 наповнених мішків. На запитання про багаж водій – як з’ясувалося, житель міста Олевськ, помітно занервував. Відтак поліцейські уважніше придивились до мішків і виявили у них бурштин, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередніми підрахунками, партія у 80 мішках містить понад 2 тонн каміння.

Відтак на місце події прибули бійці роти поліції особливого призначення, слідчо-оперативні групи Ємільчинського відділення і Головного управління Нацполіції в Житомирській області, а також працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції.

Транспортний засіб разом із вантажем було затримано та доставлено до главку для проведення необхідних слідчих дій.

Попередня правова кваліфікація події – стаття 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав затриману партію бурштину “рекордною”.

“Ні, це не мішки з борошном чи з цукром. Це партія нелегального бурштину, затримана зараз у Житомирській області після поліцейської погоні. Рекордні понад дві тонни. Піде в сховище НБУ. На місці працює поліцейський спецназ. Але! Потрібний закон, що регулює видобуток”, – написав Аваков у своєму “Твіттері”.

Читайте також:
На Рівненщині бурштинокопачі перекрили трасу та побили поліцейських.
ФОТО, ВІДЕО

На Житомирщині СБУ вилучила 3 тонни незаконного бурштину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна