Солом’янський суд не став арештовувати голову Держлісу часів Януковича

 

Суд відмовив прокурору САП у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до екс-голови Держлісагентства часів Януковича Віктора Сівця.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу Солом’янського райсуду Києва від 19 червня.
Рішення приймала слідча суддя Ірина Антипова.

Суд відмовив у клопотанні, оскільки на засідання не був доставлений підозрюваний Віктор Сівець.

Відповідно до КПК, розглянути питання про взяття під варту суд може, тільки якщо прокурор доведе, що підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку.

Прокурор САП Наталія Висоцька на судове засідання не з’явилася, хоча про час та місце розгляду клопотання була повідомлена.

Як відомо, у листопаді 2017 Інтерпол зняв Сівця з міжнародного розшуку саме тому, що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Екс-чиновникові інкримінують, що він зі своєю дружиною організував схему отримання хабарів від іноземних компаній – імпортерів з України лісо- та пиломатеріалів. Гроші під виглядом консультаційних послуг перераховувалися на рахунки британських компаній MEGA-COMMERCE LIMITED і MEGANON-COMMERCE LLP та FARADAY &aом, CO, S.A (Панама). У випадку невиконання вимог щодо сплати коштів повідомлялося, що експорт лісоматеріалів потрібних для компаній-імпортерів буде припинено.

За даними слідства, через зазначені “прокладки” Віктор Сівець з дружиною відмили 3,7 млн. доларів і 10,8 млн. євро або в сумі станом на дату отримання коштів – понад 141 млн. грн. Ці гроші він начебто вимагав і отримав у період з лютого 2011 року по лютий 2014 року від іноземних компаній.

Раніше справою Сівця займалася Генпрокуратура. У травні 2016-го саме ГПУ повідомила про підозру Сівцю та його дружині. Однак згодом провадження передали НАБУ і САП.

Сівець Віктор Миколайович, уродженець Києва, 1970 р.н., був головою Державного агентства лісових ресурсів України у 2011-2014 рр. За даними ЗМІ, надалі переховується від слідства в Росії.

Читайте також:
Печерський суд дозволив арештувати кошти екс-голови Держлісу в Швейцарії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна