У МЗС сподіваються, що Трамп та Путін обговорять звільнення українських в’язнів Кремля

 

Заступник голови МЗС України Олена Зеркаль розраховує, що під час зустрічі президентів США та РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна буде порушено питання звільнення українських політв’язнів, які утримуються в Росії та Криму. Про це вона заявила, спілкуючись із журналістами в Києві, повідомляє “Укрінформ“.

“Звичайно, на цій зустрічі йтиме мова про політв’язнів. Це одне з питань, яке ми завжди ставимо першим”, – зазначила вона у відповідь на запитання щодо очікувань від зустрічі президентів США і Росії 16 липня.

Зеркаль також додала, що під час нещодавнього візиту радника президента США з національної безпеки, посла Джона Болтона до Москви також порушувалося питання українських політв’язнів.

Як відомо, зустріч президентів США і Росії відбудеться 16 липня в Гельсінкі. Попередні двосторонні перемовини Трампа і Путіна відбулася на полях саміту G20 у липні 2017 року в Гамбурзі.

Трамп повідомив журналістам, що під час переговорів із Путіним він порушить питання про втручання Росії в американські вибори, а також має намір обговорити конфлікти в Україні та Сирії.

Партійний організатор демократів у Конгресі США Стені Гойєр назвав “насмішкою над історією” вибір Гельсінкі для зустрічі Трампа й Путіна.

Він нагадав: “Саме в Гельсінкі у 1975 році 35 країн, включаючи Радянський Союз, домовилися поважати права людини та основоположні свободи своїх народів”.

Читайте також:
Путін про Трампа: він зовсім не такий, як по телевізору,
ми встановили з ним взаємини

Путін домовився з помічником Трампа про зустріч із президентом США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна