ГПУ повідомила про підозру двом депутатам Держдуми РФ, які фінансували терористів

 

Працівники Генеральної прокуратури України 27 червня склали повідомлення про підозру двом депутатам Державної Думи Російської Федерації у вчиненні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму). Інкриміновані депутатам злочини передбачають можливість їх заочного засудження в Україні на термін від десяти до дванадцяти років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

“Досудовим розслідуванням установлено, що два депутата Державної Думи Російської Федерації, перебуваючи на території м. Москви, у березні – червні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР” у складі організованої В. Жириновським злочинної групи, до якої також увійшли окремі депутати Державної Думи Російської Федерації та члени Ліберально-демократичної партії Росії, зокрема керівники та представники регіональних відділень цієї партії, діючи публічно, за участі представників “ДНР” у присутності засобів масової інформації закликали громадян Російської Федерації до збору коштів для матеріального забезпечення “ЛНР” та “ДНР”, а також забезпечили розміщення відповідних оголошень на сайтах партії та відкриття пунктів на території Росії зі збору відповідних коштів”, – пояснюютьу  ГПУ.

Також ці депутати уклали угоду щодо матеріального забезпечення “ДНР” та надали терористам приміщення у Москві під своє “представництво”.

За рахунок зібраних коштів згадані депутати під керівництвом Жириновського упродовж 2014–2017 років надали бойовикам 6 позашляховиків російського виробництва, окремі з яких використовувалися в боях, зокрема на території Донецького аеропорту.

ГПУ не називає призвищ депутатів, проте на оприлюднених фото зображені представники ЛДПР (партії Жириновського) Михайло Дегтярьов та Олексій Діденко. Також на знімку видно російську автівку “Нива” під час боїв у Донецькому аеропорту – очевидно, саме про купівлю цих машин йдеться у повідоменні.

лдпр підозра лдпр підозра лдпр підозра
<
>

Нагадаємо, торік після року розслідування ГПУ повідомила про підозру Жириновському.

Читайте також:
У Німеччині пропутінського депутата, що їздив у Крим та “ДНР”, суд визнав винним у фальсифікації виборів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна