Розгул негоди: у ніч на суботу по Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів

 

Через ускладнення погодних умов, шторми і грози, 29-30 червня було знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях – спрацювала система захисту ліній електропередач.
Про це вранці в суботу повідомили у прес-центрі Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

Найбільше постраждали мешканці Дніпропетровської та Київської областей – там без світла залишаються 157 та 104 населених пункти відповідно.

Також від негоди постраждали Вінницька область – знеструмлено 33 населені пункти, Полтавська – 26, Кіровоградська – 15, Запорізька – 14, Херсонська – 12, Черкаська – 10, Миколаївська – 8, та Луганська – 5 населених пунктів.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях підтоплено чи пошкоджено об’єктів житлової та соціальної сфери.

У Дніпропетровській області знесені дахи чотирьох житлових будинків та будівлі дитячого табору, повалені близько 150 дерев, пошкоджені шість легкових авто.

У чотирьох районах Львівської області підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та шість підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення.

У восьми районах Івано-Франківської області було підтоплено 202 приватні житлові будинки, 40 присадибних ділянок, пошкоджено 14 км доріг місцевого значення.

Місцеві органи влади вживають заходів щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Раніше синоптики попереджали про похолодання та грози на цих вихідних.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна