Човни на вулицях міста. Як рятують Чернігів, що пішов під воду. ФОТО, ВІДЕО

оновлено

У Чернігові, де 30 червня внаслідок потужної зливи підтоплено 20 вулиць і евакуйовано 16 людей, міські служби працюють у посиленому режимі в боротьбі зі стихійним лихом.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міськради.

За словами начальника відділу міськради з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорія Годуна, лише за останню ніч – із 29-го на 30 червня – в місті випала понад місячна норма опадів – 72 мм.

У міській раді зібралася комісія під керівництвом заступника мера Андрія Черненка з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Представники комунальних і надзвичайних служб повідомили про найбільш підтоплені вулиці й будинки у Чернігові, зокрема: вул. Кленова, Кільцева, Лісковиця, Текстильників, Декабристів та інші.

Фото ДСНС і Чернігів Live:

затоплений Чернігів _ затоплений Чернігів _1 затоплений Чернігів _2 затоплений Чернігів _3 затоплений Чернігів _4 затоплений Чернігів _5 затоплений Чернігів _6 затоплений Чернігів _7
<
>

У деяких місцях рівень води сягає двох метрів. На вулиці Бойовій затопило паркувальний майданчик: виднілися лише верхівки мікроавтобусів.

Зазначено, що всі служби працюють в посиленому режимі: 16 людей евакуйовані, із них троє передані медпрацівникам, вода відкачується.

Від ДСНС задіяно 18 одиниць спеціальної техніки, два гумових човни, 13 мотопомп, від комунальних служб міста – 15 одиниць техніки.

“Ситуація у місті на цей час більш-менш контрольована”, – прокоментували у прес-службі міської ради.

Члени комісії вирішили об’їхати найбільш критичні місця в місті й надати необхідну допомогу людям, аби не залишити постраждалих наодинці зі стихійним лихом. За результатами цього обстеження відбудеться повторне засідання комісії.

ОНОВЛЕНО. Внаслідок негоди ще потребують відселення 50 людей, повідомили у прес-службі міської ради за підсумками другого упродовж дня засідання комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Так, жителі найбільш постраждалих будинків міста, зокрема, по вул. Декабристів, 8 та по вул. Текстильників, 23 (загалом приблизно 50 осіб), потребують відселення, адже залишатися там небезпечно.
Для них терміново виділені вільні помешкання у гуртожитку Будівельного ліцею по вул. Івана Мазепи,70 і по просп. Перемоги, 183 – у будинку Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2.

Заступник міського голови, керівник комісії Андрій Черненко закликав мешканців міста мобілізувати всі сили на допомогу чернігівцям, котрі, внаслідок затоплення будинків, втратили навіть найнеобхідніші речі.

У Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2 організовано збір необхідних речей для дітей різного віку та дорослих.

Також на період відселення постраждалих місто організує для них триразове харчування щодня, яке забезпечить КП “Шкільне”.

Крім того, у звільнених будинках буде забезпечена цілодобова охорона порядку силами поліції та муніципальної варти на період приведення до належного стану цих будинків і вивчення ситуації щодо подальшої їх експлуатації.

Також під час наради були визначені місця, що потребують негайного реагування щодо ліквідації наслідків негоди для запобігання нещасних випадків. Для цього, окрім комунальних служб, додатково залучатимуться також місцеві сили Національної гвардії і залізничного полку.

Читайте також:
Розгул негоди: у ніч на суботу по Україні знеструмлено
майже 400 населених пунктів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.