Серби Косова написали листа Путіну, наскаржившись на Белград

 

Рух сербів Косова і Метохії “Отаджбина” (“Вітчизна”) оприлюднив відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна із наріканнями на позицію офіційного Белграда та проханням не допустити визнання Косова на міжнародному рівні.

Лист надрукувало проросійське видання EurAsia Daily.

Зазначається, що звернення датоване 28 червня – у Відовдан (день святого Віта), національне свято Сербії, день поминання всіх святих мучеників сербських, роковини битви на Косовому полі.

У листі косовські серби з “Отаджбини” скаржаться Путіну на “зайву поступливість своєї влади (Сербії)”.

Вони заявляють, що “за розпорядженням президента Сербії закрито органи державної влади в Косові і Метохії, а [албанським] сепаратистам віддані система правосуддя, поліція, захист цивільного населення”.

Крім того, стверджують автори звернення, президент Сербії Александар Вучич готується підписати всеохопний мирний договір “із сепаратистами з Приштини”, що означатиме “фактичне відокремлення Косова і Метохії від Сербії”.

Тому косовські серби в разі підписання цього договору, та якщо Белград вимагатиме місце в ООН для Косова, просять Путіна  “не погоджуватися на це”.

“Поки існує pезолюція [Ради безпеки ООН 1999 року №] 1244, в якій сказано, що Косово і Метохія – це Сербія, вона є Сербією”, – заявляють косовські серби з “Вітчизни”.

Вони переконані, що “будь-яка влада не вічна, і сьогоднішня в Белграді теж”.

“Сподіваємося, що якась майбутня влада в Сербії скасує всі антиконституційні і антидержавні договори, які підписав діючий режим. А до тих пір Ви (Путін) – наша єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні”, – йдеться в листі до Путіна.

Як інформувала “Новинарня“, президент Сербії Александр Вучич був гостем Володимира Путіна на параді 9 травня в Москві.

Читайте також:
Косово з боєм і сутичками видворило сербського дипломата. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна