Сепаратисти “ЛНР” закликають ізолюватися від України через епідемію кору

 

Санепідемстанція сепаратистів так званої “ЛНР” закликає жителів окупованих районів Луганщини утриматися від поїздок на підконтрольну уряду України територію, де нібито лютує епідемія кору.
Про це “Новинарня” дізналася зі ЗМІ ОРЛО.

Відповідну заяву зробив на брифінгу головний лікар так званої Луганської республіканської санітарно-епідеміологічної станції Дмитро Докашенко.

Він навів дані Міністерства охорони здоров’я України, згідно з якими від початку року від кору в Україні померли 12 осіб, вісім дітей і четверо дорослих. А за період з 12 по 19 червня на кір захворіла 1 401 особа.

“Ми припускаємо, що дане зростання захворювання триватиме, і готуємося до того, що, на жаль, висока ймовірність інфікування населення республіки, в основному, привізними випадками”, – зазначив Докашенко, маючи на увазі самопроголошену “ЛНР”.

Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів та проходити імунізацію, а також обмежувати контакти з жителями України.

“…Мірою того, як зростатиме кількість інфікованих і хворих на території України, збільшується небезпека і для території “ЛНР”. Ми закликаємо населення республіки максимально обмежити контакти і пересування на суміжну територію”, – закликав санлікар сепаратистського угруповання.

При цьому Докашенко заявив, що луганські фармацевти мають достатню кількість виробленого вакцини імуноглобуліну.

Читайте також:
За наругу над прапором “ЛНР” чоловіка посадили на півроку

У Луганську влаштували “український народний трибунал”
над Порошенком і Турчиновим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна