Прокуратура завершила розслідування щодо кримського генерала-зрадника

 

Слідчий відділ військової прокуратури Центрального регіону України 27 червня завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника управління державної охорони України – директора Департаменту охорони в Автономній Республіці Крим генерал-майора Станіслава Шапортова. Про це повідомила прес-служба прокуратури Центрального регіону України.

Генерала підозрюють вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Шапортов у березні 2014 року під час загальних зборів та особистих зустрічей з військовослужбовцями Департаменту охорони підбурював підлеглих не чинити опір окупантам та переходити на їхній бік. Крім цього, він займався організацією участі особового складу у проведенні “референдуму” на півострові, який організаували окупанти.

Обвинувальний акт згодом буде скеровано до суду. Оскільки він перебуває у Криму (призначений заступником голови окупаційної адміністрації Ялти з питань протидії тероризму), то судитимуть його заочно.

Читайте також:
93-тя бригада зловила свого офіцера-зрадника, який рік тому втік до “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.