У справі про договірні матчі відбулася друга хвиля обшуків

 

Правоохоронці вранці 26 червня влаштували нові обшуки в рамках розслідування корупції в українському футболі. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

30 санкціонованих обшуків одночасно пройшли у Києві та 10 областях – Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Львівській, Харківській, Миколаївській та Чернігівській.

Слідчі дії здійснюються в організаторів договірних матчів, колишніх та діючих футболістів, а також інших учасників схем.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч.1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, попередні обшуки відбулися 22 травня. З 52-х футбольних клубів, що грають у чотирьох українських лігах, під підозру у приченості до договірних матчів потрапили 35. Матчі з “фіксованим” результатом проводили 5 злочинних угруповань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна