Регіонал Новинський очолить ФК “Чорноморець”, який замінить “Полтаву” у прем’єр-лізі

 

Футбольні клуби УПЛ одноголосно проголосували за повернення одеського “Чорноморця” в прем’єр-лігу. Про це у вівторок, 26 червня, повідомляє офіційний сайт організації.

Відтак питання членства “Чорноморця” в УПЛ тепер буде розглянуте на найближчому засіданні виконкому Федерації футболу України.

На голосуванні УПЛ 26 червня вибір стояв між кропивницькою “Зіркою” та одеським “Чорноморцем”, які в попередньому сезоні брали участь у змаганнях прем’єр-ліги і програли у плей-оф, відповідно, “Десні” й “Полтаві”. Також розглядалася кандидатура ФК “Інгулець” (Петрове, Кіровоградська область), але клуб відмовився від пропозиції через неможливість встигнути виконати одну з вимог УПЛ.

Заявку на участь в УПЛ подавав і “Фенікс” (Буча, Київська область), раніше відомий як “Сталь” (Кам’янське), але клуб, що посів останнє місце в чемпіонаті-2017/18, не пройшов атестацію.

“Чорноморець” згоден замінити “Полтаву”, яка за спортивним принципом здобула право участі у прем’єр-лізі, але потім знялася з УПЛ за власним бажанням (формально – через недопуск її стадіону “Локомотив” до УПЛ, насправді – імовірно, з фінансових міркувань).

У регламенті УПЛ не було передбачено, який клуб має грати у “вишці”, якщо зі змагань знімається команда, що підвищилася у класі через “плей-оф”, тож було вирішено провести голосування.

При цьому УНІАН повідомляє, що новим президентом “Чорноморця” стане нардеп від “Опоблоку”, колишній “регіонал” Вадим Новинський, а нинішній керівник клубу Леонід Клімов іде з клубу.

Як відомо, до 2014 року Новинський очолював ФК “Севастополь”.

Читайте також:
Керівництво футбольного клубу, що вийшов до прем’єр-ліги,
оголосило про розпуск команди – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна