Українські рибалки, яких утримують в Криму, відмовилися від їжі – адвокат

 

Моряки українського рибальського судна “ЯМК-0041”, затримані російськими прикордонниками біля берегів анексованого Криму на початку, в ув’язненні відмовилися від їжі. Як розповів у “Фейсбуці” адвокат моряків Едем Семедляєв, до його підзахисних не пускають адвокатів. Скарги на порушення окупаційні суд та прокуратура ігнорують.

“До теперішнього часу на жодну скаргу і заяви відповіді немає. Нам стало відомо, що стосовно капітана Навіцького порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 256 КК РФ Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів і обрано запобіжний захід у вигляді утримування в СІЗО. За словами матері одного з моряків, вони відмовляються приймати їжу і перебувають у розпачі від невизначеності”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, 4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно “ЯМК-0041” на захід від мису Тарханкут анексованого Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана.
Російські силовики заявляли, що судно та екіпаж з п’яти громадян України доставили до Криму “для проведення процесуальних дій”.

У Державній прикордонній службі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони і припустили, що капітан судна міг порушити межу та вирушити туди, де, на його думку, буде кращий вилов.

Раніше, у березні, українські прикордонники затримали в Азовському морі риболовецький сейнер “Норд” із Керчі під прапором Росії, його капітана й команду притягнули до відповідальності за рішеннями суду.

Після того Росія анонсувала жорсткі дії у відповідь, і штаб АТО попереджав українських рибалок про можливі провокації.

Читайте також:
Суд залишив капітану “Норда” запобіжний захід із заставою

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна