“Не пустили в США, бо їздив до Криму”: правда чи фейк?

 

Євген Спірін
журналіст

(FB)

Як пост про Крим став фейком?
І був фейком від самого початку.

Вчора багато хто постив скріншот з постом якоїсь панянки, яка описала ситуацію з відмовою у візі США її нареченому через відвідування окупованого Криму не за українськими правилами (картинка 1). Інформація з поста була занадто гарною, але неправдібною, бо офіцер міграційної служби показав “нареченому” фото з окупованої Ялти і запитав у “нареченого”, х…а він там робив.

Але сама картинка в пості з відмовою у візі виявилася фейковою. Більше того – є не замазані версії цієї картинки. Виходить, що нареченого звати Юліанна Сергіївна. А віза у неї була до 1997 року. Фото взято зі статті з прикладами про випадки відмов у візі. Стаття датується 2017 роком і добре гуглиться.

А сама Юліанна Гайдаржи жива й здорова і нічого не підозрює. Про що свідчить її інстаграм, де її і було знайдено.

Так ось, ситуація з відмовою через поїздку в окупований Крим цілком має місце бути. Якщо авторка поста взяла рендомну фотку з гугла. Але я в цьому дуже сумніваюся.

Читайте також:
“Росіяни, дякуємо! Вболівальники з України”: у мережі поширюється фейк про ЧС-2018

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.