У Луганську “суд” “призначив” довічне ув’язнення Порошенку та ще семи українським керівникам

 

Підконтрольний російсько-терористичним військам розташований в Луганську “Український народний трибунал” заочно “засудив” президента України Петра Порошенка і ще сімох представників української влади до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна. Про це пише ТАСС.

Серед “засуджених” також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, міністр оборони Степан Полторак, голова Верховної ради Андрій Парубій, колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Як повідомляється, “трибунал” засідав три місяці та дійшов висновку, що Порошенко та інші винні за 24 статтям Кримінального кодексу України.

“На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна”, – зачитала “вирок” “головуюча суддя УНТ” Олена Шишкіна.

“Вирок” оголосили на центральній площі Луганська.

“Українським народним трибуналом” називає себе група громадян України, які проживають в окупованих Донецьку і Луганську. Судячи з повідомлень у ЗМІ, “процес” ззовні нагадував справжній: зі “свідками”, “захисником”, “дебатами” і т.п.

Читайте також:
Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна