Через посуху ще у двох районах Криму окупанти оголосили надзвичайний стан

 

Режим надзвичайної ситуації через посуху оголошений у Джанкойському і Красноперекопському районах анексованого Криму. Про це пише агенція “Кримінформ” із посиланням на підконтрольне Кремлю міністерство сільського господарства Криму, передає радіо “Свобода”.

Раніше в Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху в Червоногвардійському, Нижньогірському, Первомайському і Совєтському районах.

Наприкінці травня російський глава Криму Сергій Аксьонов повідомив, що збиток, якого зазнали кримські аграрії від весняної посухи, склав понад один мільярд рублів (це понад 400 мільйонів гривень).

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Читайте також:
Крим повністю засихає без української води – МінТОТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.