“Спочивай з миром, Софіє”

 

Тім Златкін
журналіст, волонтер

(FB)

Спочивай з миром, Софіє

Це дівчинка з того самого Боїнга, збитого ракетою російського бука

Жоден аеропорт в світі (а я розіслав дві дюжини листів з проханням) НЕ призначив номером МН-17 жоден свій рейс до Росії з уболівальниками на ЧС-2018, оскільки компанія правонаступниця Малазійських авіаліній не дала їм на те згоди.

А наприклад, Люфтганза та КЛМ … “не передбачили” в бюджеті приліпити цю фотографію Софії на кожному кріслі, як ми їм пропонували, на своїх рейсах, пообіцявши “розглянути це в планах на майбутній рік”

Так, панове європейці, футбол для вас поза політикою, звичайно.

Але ви просто знайте, що для українців дівчинка Софія ніколи не буде забута, на відміну від вас, толерантних і політкоректних.

Дивіться собі футбол. Радійте Мундіалю. Мабуть, він для вас важливіше, ніж загиблі діти і сотні інших пасажирів, убиті російської військової машиною.

Запам’ятайте, я Тім з міста Донецька, який сфотографував цей самий БУК біля Єнакієвого і який на наступного дня ходив з камерою по полю серед уламків Боїнга і понівечених тіл, дихаючи смородом останків, що догорають. І ніколи не забуду, що я там побачив.

Насолоджуйтесь футболом серед убивць.

Ми не забудемо Софію, як це зробили ви.

Спочивай з миром, дівчинко.

Читайте також:
Обвинувальні вироки у справі MH17 можуть бути виконані в Україні, – парламент Нідерландів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна