На Донеччині затримали бойовика батальйону “Восток”

 

Поліцейські та прикордонники затримали на Донеччині бойовика батальйону “Восток”. Житель окупованого Харцизька був викритий при спробі потрапити на підконтрольну Україні територію, де він збирався розпочати нове життя, передає прес-служба поліції Донеччини.

Після перетину лінії розмежування 30-річний чоловік був доставлений до Краматорського відділу поліції та зараз надає свідчення.

Фото поліції

В 2014 році колишній таксист з Харцизька на запрошення свого знайомого вступив у бандформування “Восток”, отримавши позивний “Святий”

“Командували нашим підрозділом військовослужбовці армії РФ, осетини. Вони і навчали військовій підготовці – стройовій, стрільбі з автомату Калашникова, метанню гранат, наданню першої медичної допомоги”, – розповів бойовик.

Після проходження навчання “Святого” з іншими новобранцями відправили на бойову позицію у Спартак, де призначили на посаду автоматника. Однак для всього наряду служба закінчилася вже наступного дня.

Під час вживання алкоголю один з бойовиків на прізвисько “Шрам” зробив постріл з протитанкового гранатомету, але граната впала йому під ноги та розірвалася. “Шрам” загинув, інші отримали поранення.

“Святий” потрапив до лікарні, де зустрівся з російським кіноактором та став “героєм” пропагандистського сюжету. Ці матеріали також долучені до доказової бази, яку зібрали оперативники за чотири роки.

Фото поліції

Травмований бойовик виявився не гідним до подальшої служби. Після кількох років в терористичній республіці житель Харцизька вирушив у пошуках роботи й зарплатні на підконтрольну Україні територію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). “Святому” загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ затримала заступника голови сільради, який допомагав росіянам анексувати Крим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна