Бояться ОС: на час мундіалю Росія перевела окупаційні війська на Донбасі на посилений режим

 

Бойовики остерігаються наступу ЗСУ під час проведення в Росії “мундіалю”, тому окупаційні війська на Донбасі на цей період переведено на посилений режим служби.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті групи “Інформаційний спротив” за 20 червня.

“Згідно з директивою ГШ ЗС РФ, на період проведення в Росії чемпіонату світу з футболу з 14 червня по 15 липня ц.р. частини і підрозділи 1-го і 2-го армійських російських окупаційних військ переведені на посилений режим несення служби, а чергові артилерійські підрозділи і засоби ППО знаходяться в підвищеній бойовій готовності”, – сказано у зведенні.

Зазначається, що в період з 12 по 18 червня підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали вісім осіб.
Зокрема в 1 АК – п’ять осіб у 9 ошмсп мп (Новоазовськ), двоє – в 3 омсбр (Горлівка). У 2 АК – один бойовик у складі 4 омсбр (Алчевськ).

Для забезпечення діяльності частин і підрозділів 1 і 2 АК 12-18 червня з Росії було доставлено близько 1200 тонн паливно-мастильних матеріалів і 200 тонн боєприпасів (на залізничні Ровеньки та Іловайськ), інформує “ІС”.

Водночас для виконання завдань вогневого ураження Об’єднаних сил противник активно залучає як штатні, так і чергові артилерійські підрозділи зі складу корпусної артилерії 1 і 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ, зазначає “Інфоспротив”.

“Для підвищення ефективності ураження особового складу наших військ противник став інтенсивно застосовувати артилерійські снаряди з радіопідривниками, які здійснюють підрив снаряда безпосередньо над ціллю”, – сказано в тижневому звіті.

При цьому зазначається, що залишається високою інтенсивність ведення повітряної розвідки противником – в період з 12 по 18 червня ц.р. зафіксовано 45 розвідувальних польотів БПЛА ЗС РФ, в т.ч. 11 польотів БПЛА “Орлан-10”, які здійснювалися з заходом в оперативно-тактичну глибину оборони Об’єднаних сил.

“Особливу увагу противник зосередив на розтині системи управління, уточнення оперативної обстановки, а також виявленні змін в бойових порядках і місцезнаходження резервів Об’єднаних сил”, – інформує “ІС”.

Відзначається діяльність маневрених груп РЕР і РЕБ противника, особлива активність – в районі н.п. Брянка і Донецьк.

В рамках літнього періоду навчання, відповідно до єдиного плану Південного військового округу ЗС РФ, з частинами і підрозділами 1 і 2 АК на полігонах “Східний”, “Передовий”, “Ударний”, “Центральний”, “Відважний”, “Південний” і “Приморський” проводяться заняття з тактико-спеціальної та вогневої підготовки.

Читайте також:
Комплекс РЕБ під Новоазовськом обслуговують російські військові,
– ФОТО штабу ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна