У 2017 році кількість вимушених переселенців і біженців сягнула рекордного рівня, – ООН

 

Понад 68 мільйонів людей по всьому світу були змушені залишити свої домівки упродовж 2017 року внаслідок військових конфліктів, актів насильства і переслідувань.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців, інформує “Інтерфакс-Україна“.

“Війни, насильство та переслідування змусили залишити свої домівки рекордну кількість чоловіків, жінок і дітей по всьому світу за минулий рік”, – йдеться в доповіді організації, опублікованій 19 червня.

Наголошується, що цей показник збільшився приблизно в півтора разу за останні 10 років і є найвищим за весь час проведення ООН подібного роду підрахунків.

“В середньому, кожні дві секунди у світі хоча б одна людина змушена залишити свій будинок. Переважно це стосується країн, що розвиваються”, – наголошується в доповіді.

У ній також зазначається, що близько двох третин від цього числа становлять біженці з Сирії (6,3 млн. людей), Афганістану (2,6 млн.), Південного Судану (2,4 млн.), М’янми (1,2 млн.) і Сомалі (986 тис.).

Згідно з опублікованими даними, найбільшу кількість біженців за 2017 рік прийняла Туреччина (3,5 млн. осіб). За нею йдуть Пакистан та Уганда, які прихистили по 1,4 млн. осіб.

Крім того, в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців зазначили, що до грудня 2017 року кількість людей у світі, які офіційно чекали на відповідь щодо свого запиту на надання статусу біженця, становила понад 3 мільйони осіб.

“Рішення проблеми з вимушеним переміщенням осіб у світі потребує нового і набагато більш всеосяжного підходу”, – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, представляючи доповідь у Женеві.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців щорічно публікує відповідну доповідь, що ґрунтується на даних, зібраних за рік, як самою міжнародною організацією, так і урядами інших країн і різними гуманітарними організаціями.

Традиційно її публікують напередодні Міжнародного дня біженця, який відзначається 20 червня.

Читайте також:
ООН шукає, куди можна переселити майже 300 тисяч біженців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна