Суд у Лондоні гарантував замороження активів “Газпрому” в Англії та Уельсі

 

Комерційний суд Лондона на запит українського “Нафтогазу” гарантував замороження активів російського “Газпрому” в Англії та Уельсі для їхньої подальшої конфіскації на користь “Нафтогазу”. Про повідомляє “Громадське”, посилаючись на прес-службу Нафтогазу.

Суд зобов’язав “Газпром” протягом 48 годин надати “Нафтогазу” перелік своїх активів, вартість яких перевищує 50 тисяч доларів.

В ухвалі суду також повідомляється, що суд може виділити “Газпрому” більше часу. В той же час, ігнорування рішення суду можуть розцінити як неповагою до суду та накласти на “Газпром” штрафні санкції.

Крім цього повідомляється, що британським банкам, які працюють з “Газпромом”, заборонено проводити операції, які б зменшували фінансову присутність компаніях чи обсяги її британських активів, якщо це не пов’язано з виплатою 2,56 мільярдів.

Як відомо, 30 травня “Нафтогаз України” повідомив, що почав процес стягнення з російського “Газпрому” боргу в розмірі близько 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу у справах щодо постачання і транзиту газу.

У лютому Стокгольмський арбітраж присудив “Нафтогазу” 4,6 мільярда доларів. З урахуванням рішення по іншому спору “Газпром” має виплатити українській компанії 2,56 мільярда доларів.

“Газпром” відмовився виконувати рішення суду.

Читайте також:
“Газпром” подав нову апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.
“Нафтогаз” кепкує

На вимогу “Газпрому” шведський суд призупинив виконання
Стокгольмського арбітражу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна