США і Корея офіційно скасували спільні військові навчання

 

США і Південна Корея погодилися припинити спільні військові навчання, заплановані на серпень.

“Південна Корея і Сполучені Штати погодилися припинити всю заплановану діяльність щодо військового навчання Freedom Guardian, запланованого на серпень”, – йдеться в заяві, яку цитує Reuters.

“Ми, як і раніше, координуємо додаткові дії. Ніяких рішень про такі військові навчання не було”, – заявила прес-секретар американського військового відомства Дана Вайт.

Задоволення скасуванням навчань уже вислови Китай, куди лідер КНДР Кім Чен Ин 19 червня прибув з дводенним візитом.

Торік 17,5 тисяч американських і понад 50 тисяч південнокорейських військових взяли участь у спільних навчаннях.

Після саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином президент США Дональд заявив, що Сполучені Штати можуть офіційно оголосити про припинення військових навчань з Республікою Корея.

Тоді повідомлення про скасування навчань спричинило обурення Японії.

Присутність американських військових у Південній Кореї і спільні військові навчання є “життєво важливими” для безпеки Східної Азії, заявив міністр оборони Японії Іцунорі Онодера.

Онодера додав, що Японія продовжить спільні військові навчання зі Сполученими Штатами і буде дотримуватися планів зміцнення своєї оборони від можливого удару балістичних ракет Північної Кореї.

США регулярно проводили військові навчання із Південною Кореєю на суші та на морі, але на прес-конференції у Сінгапурі за підсумками саміту з Кім Чен Ином Трамп назвав їх “провокаційними” і заявив, що “вони також коштують США багато грошей”.

В той же час, Трамп заявив, що не збирається зменшувати військовий контингент США у Південній Кореї, який налічує 32 тисячі військових.

Читайте також:
Відбулася історична зустріч президента США й лідера Північної Кореї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.