Суд у Києві арештував АТОвця, чия машина спричинила підрив дітей

 

Власника покинутого автомобіля “Волга”, який 14 червня спричинив вибух на вулиці Чорнобильській у Києві, внаслідок чого постраждали четверо дітей, суд узяв під варту.

Як повідомила 16 червня прес-служба столичної прокуратури, відповідне рішення ухвалив Святошинський райсуд.

“За клопотанням Київської місцевої прокуратури №8, власнику автомобіля “Волга”, в якій діти знайшли вибухівку, обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 серпня”, – сказано в повідомленні.

Під час допиту підозрюваний дав визнавальні свідчення, які були підтверджені у ході відтворення події. У  межах кримінального провадження призначено низку судових експертиз, проводяться необхідні слідчі дії, зазначили в прокуратурі.

Раніше голова ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко заявив, що затриманому підозрюваному було оголошено про підозру за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 червня на вул. Чорнобильській у Києві (Святошинський район) стався вибух, внаслідок якого постраждали четверо дітей віком від 5 до 11 років.
Невстановлений предмет, який діти дістали з автомобіля ГАЗ “Волга”, вибухнув при спробі його відкрити. Внаслідок детонації діти отримали численні травми. Стан одного з постраждалих лікарі оцінюють як важкий.
15 червня власника авто затримали у Рівненській області, ним виявився колишній учасник АТО. Поліція не виключає, що він сам замінував машину.

Через інцидент мер Києва Віталій Кличко доручив обстежити усі столичні райони до 2 липня, щоб виявити й перевірити старі покинуті автомобілі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.