1 і 2 АК “Д/ЛНР” укомплектовуються російськими найманцями, в т. ч. снайперами, – розвідка

 

Підрозділи бойовиків “ДНР” і “ЛНР” укомплектовуються командирами і снайперами, які пройшли підготовку на базах регулярної армії РФ або у приватних військових компаніях Росії.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу в суботу, 16 червня, заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник з посиланням на дані ГУР.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування продовжує заходи з доукомплектування особовим складом з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів, у т.ч. за рахунок російських найманців.
Перед відправленням до тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей ті кандидати, які мають бойовий досвід або свого часу проходили службу у підрозділах спеціального призначення та повітрянодесантних військ, проходять ретельну підготовку у навчальних центрах російських приватних військових компаній та ЗС РФ”, – розповів полковник Мотузяник.

За його словами, надалі ці особи призначаються на посади командирів диверсійно-розвідувальних груп, снайперів або виконують функції інструкторів у складі російсько-окупаційних військ (так званих арміях “ДНР” і “ЛНР”).

Зокрема, в 1 АК здійснюється формування снайперських підрозділів з числа кадрових військовослужбовців ЗС РФ та російських найманців, які пройшли підготовку на території Росії.

Читайте також:
В “армії ДНР” формують антиснайперські групи під керівництвом спецназу
ГРУ ГШ ЗС Росії, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна