Поліцейський ООС на блокпосту стріляв в автомобіль харків’янина. І буде нагороджений

 

Увечері 13 червня поліцейські зі складу Об’єднаних сил відкрили вогонь по автомобілю Toyota Camry, який проігнорував вимоги дорожніх знаків, розмітки та вимоги працівників Національної поліції про зупинку, збільшив швидкість та намагався спішно виїхати з території блок посту в районі проведення операції.

Як повідомляє штаб ООС, інцидент стався на стаціонарному блокпосту на межі з Харківською областю. Порушником виявився житель Харкова.

“Попереджувальний постріл вгору та два прицільних влучення в колесо автомобіля виявилися більш дієвими для правопорушників. За мить водій та пасажири автомобіля були передані до відповідних органів, де здійснюється поглиблена перевірка їх діяльності та надається кваліфікована правова оцінка їх діям”, – йдеться в повідомленні.

Командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв уже прийняв рішення про нагородження працівника Національної поліції, який “умілими діями правильно виконав завдання з несення служби на блокпосту та припинив правопорушення”.

Принагідно в прес-центрі ОС зазначили: “Командування Об’єднаних сил чітко дотримується обраного курсу на заміну формату функціонування блокпостів в межах операції на території Донецької та Луганської областей.
Так, з початку операції, кількість блокпостів було зменшено майже в три рази.

Заміна формату функціонування таких блокпостів в операції об’єднаних сил має на меті не лише зменшити їх кількість, а головним чином спрямовується для полегшення процедури проходження контролю громадянами в районі проведення операції та створення ефективної системи контролю за переміщенням зброї, боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин як з території Донецької та Луганської областей, так і на територію проведення операції Об’єднаних сил, а також виявлення осіб, які причетні до діяльності терористичних організацій.

Блокпости поступово стають більш функціональними. На (…) блокпостах інтенсивно впроваджуються новітні засоби спостереження та контролю. Забезпечується відповідний рівень умов виконання завдань особовим складом, який залучається до несення служби. Окрім стаціонарних блок постів, в районі операції Об’єднаних сил щодоби функціонують майже 100 мобільних блокпостів та патрулів, які унеможливлять будь-яку, протиправну діяльність, пов’язану з намаганням обійти діючу систему контролю”.

Читайте також:
На КПВВ “Новотроїцьке” водійка з ОРДО навмисно наїхала на прикордонника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна