Марш рівності в Києві охоронятимуть 5 тисяч поліцейських та нацгвардійців

 

Для забезпечення порядку під час Маршу рівності, який відбудеться в Києві 17 червня, залучать близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців НГУ. Про це під час брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

Хода розпочнеться з перетину вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького, і рушить до площі Льва Толстого.

“Як і у минулому році, у місці проведення маршу будуть встановлені загороджувальні турнікети та фільтраційні кордони. Тобто діятимуть стаціонарні контрольно-пропускні пункти з металошукачами і пропускним режимом”, – зауважив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Окрім того, цього дня працюватимуть дев’ять груп швидкого реагування та чергуватимуть дві посилені слідчо-оперативні групи. Також на охорону публічної безпеки залучатимуть кінних вершників поліції, вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками.

Зараз правоохоронці проводять превентивні заходи: спілкуються як із організаторами, так і з противниками маршу. Поліція відстежує соцмережі на предмет закликів до радикальних дій та перевіряє інформацію про можливі провокації.

Як повідомляла “Новинарня“, рік тому, 18 червня 2017 року, в центрі Києва відбувся щорічний ЛГБТ-прайд – так званий Марш рівності, організований борцями за права секс-меншин.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна