Війна поруч: уражені кулями скульптури нагадали киянам про ціну миру. ФОТО

 

Cкульптури-силуети, які нагадають перехожим, що за мир у тилу заплачено високу ціну, з’явилися на центральних вулицях Києва. Посічені кулями металеві фігури встановили в рамках проекту “Війна поруч”, що також включає фотовиставку “Звільнення Маріуполя. Літо війни” та розповіді очевидців перших днів війни, які можна прочитати, пройшовши за онлайн-посиланням, що розміщено на кожній скульптурі. Про це розповіли ініціатори проекту.

Автор проекту Олесь Кромпляс – документаліст та доброволець, який 2014 року брав участь в операції зі звільнення Маріуполя, поєднував обов’язки солдата та фотожурналіста.

Вулична експозиція відкрита для перегляду з 13 червня до 22 липня 2018 року цілодобово.

Силуети розташовані на Михайлівській площі, набережній на Поштовій площі, в парках ім. Сагайдачного та Шевченка, на Майдані Незалежності та біля станцій метро “Олімпійська”, “Льва Толстого”, “Хрещатик”, “Арсенальна”, “Золоті ворота”, “Палац спорту”, “Поштова площа”, “Контрактова площа”.

“Головна ідея не в тому, аби встановити скульптури у тих місцях, де люди звикли бачити якісь пам’ятники, де влаштовуються інсталяції, а там, де ми і не сподіваємося їх знайти”, – цитує Кромпляса “Громада Київщини“.

Скульптури відтворюють типові силуети і пози жителів Києва, які можна побачити на вулицях. Кожен з силуетів прострілювався на стрільбищі, від чого утворилося багато дірок від набоїв різних калібрів.

09 MG_1821 MG_1833 MG_1837 MG_1852 MG_1863
<
>

Читайте також:
“Народний тил” видав новий благодійний календар на підтримку ЗСУ – “Промка”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна