Україна відстає від Грузії в реформах для інтеграції до НАТО, – Зеркаль

 

В Міністерстві закордонних справ України визнали, що Україна відстає від Грузії в реалізації реформ, необхідних для євроатлантичної інтеграції.
Про це сказала заступник глави МЗС Олена Зеркаль в ефірі “5-го каналу” в середу, 14 червня.

Вона зазначила, що перед липневим самітом НАТО в Брюсселі важливим питанням є те, як Україна справляється з реалізацією реформ.

“Наскільки я знаю, то наші грузинські колеги є набагато більш просунутими у питаннях реформ по всіх сферах, ніж ми“, – заявила Лана Зеркаль.

За її словами, як і у випадку із запровадженням Євросоюзом безвізового режиму, Грузія випереджає Україну на шляху євроатлантичної інтеграції до Альянсу.

“Хотілось би бачити у нас більше прогресу. Він є, але він не такий як у грузинів. Ми відстаємо від них”, – визнала дипломат.

При цьому вона зауважила, що Україна є більшою країною і “що в нас є проблема з відкритим конфліктом, що ми маємо витрачати дуже багато сил і є особливості, які не приймають до уваги в НАТО, але ж є і інші питання”.

Читайте також:
ПА НАТО дала Україні надію на інтеграцію в Альянс

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна