У лікарню через “лимонад”: подробиці бійки депутатів і правоохоронців на Черкащині. ВІДЕО

 

У місті Христинівка Черкаської області сталася масштабна бійка, призвідниками котрої стали відомі люди – місцеві депутати і екс-працівники правоохоронних органів. Найбільше постраждала подружня пара – адвокат Інна Патрікеєва, яка залишається в палаті інтенсивної терапії у відділені неврології, та її чоловік, екс-слідчий СБУ, а тепер фермер Костянтин Сидорук.

Інну побили депутати селищної і районної ради, коли сім’я зробила зауваження компанії за розпиття спиртного в громадському місці, йдеться в сюжеті ТСН.

Інцидент стався після етнофестивалю “Гроно калини”.

Потерпілий Сидорук розповів журналістам у лікарні: “На моє зауваження, що неприпустимо розпивати спиртні напої, люди відповіли агресивною поведінкою і почали рухатись в мою сторону з виявами агресії. Потім дружина депутата обласної ради Олега Баштана почала бити дружину, і її приклад стали наслідувати її подружки”.

“Я сказала, що я маю право знімати. Їй це не сподобалось, це викликало агресивну реакцію, і в результаті я отримала декілька ударів по голові. До неї підключилась подружка”, – розповіла постраждала Патрікеєва.

Чоловік вже виклав у мережу відео, яке подружжя встигло відзняти на місці подій. На ньому видно, як у парку стоїть кілька  автомобілів, поряд із ними накрито стіл, за ним сидять голова районної ради Анатолій Бордун та депутат райради Віталій Паламарчук, міськради – Євген Кулібаба, обласної ради – Олег Баштан, жінки у вишиванках.

Після того, як їм зробили зауваження, одна з жінок із кампанії депутатів вдарила Інну, після чого зав’язалася масова бійка.
З’ясувалося, що цю жінку звати Олена Шевчук, і вона цивільна дружина депутата Баштана, який представляє Радикальну партію Ляшка.

Згодом до побитої вже Патрікеєвої підійшов колишній міліціонер Коломієць і вдарив жінку по обличчю, після чого вона знепритомніла, ідеться в сюжеті ТСН.

“Поки вона там лежала, вони поливали її пивом. Постійно. Типу, хотіли привести її до тями”, – розповів Сидорук.

“Мені пох***. Я розіб’ю телефон”, – зафіксовано на відео слова депутата Баштана, який був співорганізатором фестивалю.

У району лікарню Інну і Костянтина привезли однією машиною з Оленою Шевчук. Поки санітари приводили Патрікеєву до тями, Шевчук розповідала, що Сидорук вибив їй зуби і показувала рота – втім, із цілими зубами.

Заступник головного лікаря Христинівської лікарні стан подружжя оцінив як “середньої тяжкості”, а про Олену сказав, що “третя хвора відмовилася від госпіталізації і покинула лікарню”.

Однак уже через кілька днів її чоловік повідомив, що жінці в двох місцях зламали щелепу.
“Їй зробили вже операцію, було хірургічне втручання. Можливо, будуть робити друге, і я нікому цього не бажаю. Всі документи ви отримаєте”, – пообіцяв Олег Баштан.

На запитання, як Олена зі зламаною щелепою посміхалася і показувала цілі зуби, депутат відповів так: “Вона сильна людина, мужня людина, патріотка, і вона не буде перед подонками там плакати і так далі”.

Версія Олега Баштана відрізняється від того, що розповіли постраждалі. За словами депутата, у парку була не банальна пиятика, а культурний захід – етнофестиваль.

“Ми проводили чудовий фестиваль, фестиваль для діток. Фестиваль, мета якого, щоб наші діти росли, як українці. Щоб любили Україну, щоб знали свій етнос, культуру”, – розповів він.

Цієї версії дотримується і голова районної ради Анатолій Бордун.

“Після фестивалю прибрали територію, я подивився, посидів, подякував і виїхав. Я не бачив, щоби хтось пив. На столі був лимонад і вода мінеральна”, – заявив він на камеру.

Інші депутати – учасники інциденту від коментарів утрималися.

Поліція ж Христинівки розслідує аж три провадження – одне за заявою від Патрікеєвої, інші – від депутатів-забіяк.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна