Суд дозволив Труханову виїзд за кордон

 

Солом’янський районний суд Києва зняв заборону на виїзд за кордон для мера Одеси Геннадія Труханова. Про це пишуть “Українські Новини” з посиланням на його адвоката Олександра Лисака.

За словами адвоката, рішення було прийнято у п’ятницю, 8 червня.

Суд відмовився продовжити всі зобов’язання Труханова, крім зобов’язання утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі цю інформацію підтвердили.

Як писала “Новинарня“, 13 лютого НАБУ доставила в міськраду Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого в НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри Труханову за статтею про незаконне привласнення майна.
На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Мер Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Надалі йому оформляли “відрядження за кордон”.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі заводу “Краян”.

НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн. грн. збитків.

Колишній член Партії регіонів Геннадій Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу “Краян”за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Солом’янський райсуд Києва випустив Труханова на поруки нардепа від БПП Голубова. В цей час під будівлею і в приміщенні суду відбувалися сутички за участі поліції, націоналістичних активістів та “тітушок” – прибічників Труханова.

15 лютого суд відпустив на поруки також заступника Труханова Павла Вугельмана.

Пізніше САП подала апеляцію на рішення суду.

Як встановили журналісти, Труханов має паспорт громадянина Росії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна