Прем’єр-міністр Грузії пішов у відставку

 

Прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі пішов у відставку. Про це він заявив на спеціальному брифінгу 14 червня, повідомляє “Грузія онлайн“.

“Сьогодні той момент, коли треба дати можливість голові парламенту укомплектувати команду виходячи з тих поглядів, які є у нього” – заявив Квірікашвілі.

Заявляючи про відставку, Квірікашвілі водночас перерахував досягнення свого уряду в економіці.

Днем раніше, після завершення засідання в офісі партії “Грузинська мрія”, всі лідери заперечували, що прем’єр збирався піти у відставку.

Відставка Квірікашвілі означає, що склад уряду буде автоматично у відставці. Після цього парламентська більшість в семиденний термін має подати президенту новий склад уряду, після чого президент Георгій Маргвелашвілі також через сім днів повинен представити парламенту склад уряду.

Нагадаємо, з 31 травня у Тбілісі тривали масові протести, серед вимог яких була відставка уряду.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна