Українська оборонка ставить на бойовий вертоліт керовану ракету, – експерт

 

Україна цього року може отримати сучасний бойовий гелікоптер вітчизняного виробництва, спроможний вести бій вночі та за поганих погодних умов.
Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив керівник Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

“Коли відбулося декілька контрактів на продаж вертольотів Мі-24 в Азербайджан, то українську ракету «Бар’єр-2В», яку зробило КБ «Луч», було інтегровано в систему бою вертольота”, – сказав він.

За словами Бадрака, раніше українські гелікоптери мали лише некеровані ракети. “Тепер вони мають керовану ракету українського виробництва з дальністю бою до 8 км”, – заявив експерт.

“Сьогодні вже українські зброярі подолали ще один рубіж – це створення фактично оптико-електронної системи прицілювання для вертольота”, – наголосив Бадрак.

За його словами, завдяки державно-приватному партнерству вдалося створити таку систему керування вогнем з назвою 524Р.

“Таким чином, у нас цього року наш бойовий вертоліт отримає можливість вести бій вночі або при поганих погодних умовах. Це дуже великий успіх, тому що раніше такого не було”, – резюмував експерт.

Валетинн Бадрак не виключив, що ракети “Бар’єр-2В” у майбутньому будуть використовуватись для створення в Україні ударного безпілотного комплексу.

“Лише шість чи сім держав світу можуть створювати ударні безпілотні комплекси”, – зауважив він.

Читайте також:
“Укроборонпром” показав випробування бойового модуля “Дуплет”.
ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна