Силуети з фронту. На вулицях Києва відкривається проект-нагадування “Війна поруч”

На центральних вулицях Києва з’являться скульптури-силуети, які нагадають перехожим, що війна поруч і за мир у тилу заплачено високу ціну.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі проекту “Війна поруч”.

Проект “Війна поруч” є комплексом заходів та включає фотовиставку “Звільнення Маріуполя. Літо війни”, систему малих вуличних скульптур, розміщених в середмісті, а також розповіді очевидців перших днів війни, які можна прочитати, пройшовши за онлайн-посиланням, що буде розміщено на кожній скульптурі.

Автор проекту Олесь Кромпляс – документаліст та доброволець, який 2014 року брав участь в операції зі звільнення Маріуполя, поєднував обов’язки солдата та фотожурналіста.

Добірка складається з двох десятків фотографій, що ілюструють бойовий шлях автора та його побратимів із батальйону “Азов”, починаючи з червня по вересень 2014 року.

“Емоційний проект талановитого митця і палкого активіста Олеся Кромпляса – своєрідний «холодний душ» для мільйонів українців, котрі звикли чи змирилися із сухою, але методичною телевізійною статистикою втрат і подій на східному фронті, його спроба пробудити розчарованих і збайдужілих співвітчизників від буденної суєтності і усвідомити, що боротьба за наші цінності та свободу триває”, – коментує Ігор Пошивайло, директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності.

“Цей проект пробуджує нашу совість, стимулює соціальну відповідальність й громадянську активність. І саме тому наш заклад всіляко підтримує його”, – сказав Пошивайло.

Місце проведення і тривалість

Вулична експозиція буде відкрита для перегляду з 13 червня до 22 липня 2018 року цілодобово.

Силуети будуть розташовані на Михайлівській площі, набережній на Поштовій площі, в парках ім. Сагайдачного та Шевченка, на Майдані Незалежності та біля станцій метро “Олімпійська”, “Льва Толстого”, “Хрещатик”, “Арсенальна”, “Золоті ворота”, “Палац спорту”, “Поштова площа”, “Контрактова площа”.

Фотовиставка відкрита для перегляду з 13 червня до 24 червня 2018 року, з 10:00 до 22:00, без вихідних, за адресою: Національно-просвітницький центр “Трансформер”, вул. Велика Житомирська 19-Б. Вхід вільний.

Читайте також:
На фотовиставці “Промка” в Києві зустрінуться “сталкери” і “кіборги”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна