Катастрофа п’яного катамарана на Волзі: 10 загиблих, винуватець – екс-глава району

 

Щонайменше десять осіб загинули внаслідок зіткнення катамарана з баржею на Волзі в російському місті Волгоград.
Про це в ніч на вівторок, 12 червня, повідомили російські ЗМІ, посилаючись на представника обласної пошуково-рятувальної служби.

Зіткнення сталося близько 22:00 11 червня в районі вантажного порту Ворошиловського району Волгограда. Катамаран був перевантажений: на борту 12-місного судна перебували 16 осіб.

Баржа, з якою зіткнувся катамаран, ішла по фарватеру за 250 метрів від берега, і можливості для маневру в неї не було.

Катамаран, що належав приватній особі, рухався на швидкості без розпізнавальних вогнів. У момент зіткнення на ньому відбувалася вечірка, пасажири були в стані алкогольного сп’яніння.

Зазначається, що врятувалися п’ять осіб. Вони встигли покинути катамаран через вікна трюму. У всіх лікарі зафіксували переохолодження та забої.

Десятьох загиблих дістали вже з розбитого і затопленого судна. Ще одного – шукають.

Катамараном, за попередніми даними, керував екс-глава Калачовського району Дмитро Хахалєв. Він теж загинув, інформує сайт В1.

Розбитий катамаран – так звана плавуча дача “Єлань” Е-12.

Видання пише, що десять років тому – в травні 2008-го – Хахалєв, перебуваючи на турбазі, з карабіна “Сайга” почав стріляти по людях. За це екс-главу району засудили до чотирьох років колонії загального режиму.
А влітку минулого року Дмитра Хахалєва звинуватили в домаганнях на його яхті. 20-річна Діана Полєтаєва розповіла тоді V1.ru, що п’яний Хахалєв домагався їх із подругою та погрожував викинути за борт.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху водного транспорту, що призвело з необережності загибель двох або більше осіб).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна