Доба ООС: 27 обстрілів, троє поранених військових

оновлено

За минулу добу, 11 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню, з них 11 разів – застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.
Про це повідомляє прес-центр ОС у ранковому зведенні.

“На використання окупантами артилерії, мінометів, БМП та стрілецького озброєння підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповідали адекватним вогнем та не дозволили ворогу покращити тактичне положення”, – йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку противник не припиняв спроб послабити оборонні рубежі ЗСУ в районі населеного пункту Новотошківське.
На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Троїцьке та Світлодарськ. На Донецькому напрямку – поблизу Авдіївки та Пісок.
Залишалась напруженою ситуація на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Ломакине, Водяне та Широкине.

Під час бойових дій минулої доби три наших військовослужбовці отримали поранення.
З початку поточної доби, станом на 7:00, втрат у лавах ОС немає.

За даними розвідки, двох окупантів знищено та трьох поранено.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу речник ОС Віктор Шубец уточнив, що на Маріупольському напрямку противник тричі застосував вогонь з артилерії та мінометів по захисниках населених пунктів Ломакине, Водяне та Широкине. Сім разів вів прицільний вогонь із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів, не припиняючи спроб відкинути наші підрозділи із займаних позицій. Вмілими діями морських піхотинців п’ять бойовиків було знищено. Втрат серед захисників Маріуполя немає.

Читайте також:
Волонтери показали відео удару 54 омбр по позиції бойовиків

“За що нас палять?” Репортаж із Південного під Горлівкою,
звідки люди тікають родинами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна