На Хмельниччині затримали сепаратиста, що на замовлення РФ закликав бити поляків

 

Працівники СБУ викрили на Хмельниччині учасника російської організації “Национальное освободительное движение” (НОД), який в інтересах РФ роздмухував міжнаціональну ворожнечу в Україні. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Житель Кам’янець-Подільського був завербований представниками ФСБ під час періодичних виїздів до Росії. За завданням “кураторів” він виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, що живуть в Україні. Ці матеріали він отримував від “замовників” через інтернет. Потім зловмисник поширював агітки у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону.

Також чоловік адміністрував спільноту в соцмережах, через яку поширював матеріали щодо підтримки “Л/ДНР” та виправдовував російську агресію проти України. “Роботу” росіяни оплачували з використанням криптовалют.

Вдома у чоловіка знайшли матеріали з антипольською та проросійською пропагандою, а також комп’ютерну техніку із доказами протиправних дій. У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) тривають слідчі дії.

Читайте також:
Від Ужгорода до Миколаєва: СБУ розповіла про регіональні диверсії проросійських сил

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна