ВМСУ попередили про стрільби і в Азовському, і в Чорному морях

 

ВМС України проведуть артилерійські стрільби на певних ділянках у північно-західній частині Чорного моря, зокрема в районі острова Зміїний.

Інформацію про це 8 червня підтвердив начальник прес-центру командування ВМС України Олег Чалик, інформує видання “Крим.Реалії”.

Раніше українські моряки оголосили про перекриття трьох ділянок в Азовському морі. Таким чином, зону навчань розширили.

Представник ГО “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко пояснював: “…Ну а тепер ми постріляємо в Азовському морі. 🙂 ВМС України випустили прибережні попередження про закриття районів Азовського моря з 01.06.2018 по 01.09.2018 (№178,179 ЗРС і АС ВМСУ Білосарайський залив, №180 Таганрогський залив). ЗРС і АС – зенітно-ракетні стрільби та артилерійські стрільби”.

Інформацію про закриття ділянок на Азові в коментарі УНІАН підтвердив начальник прес-центру Військово-морських сил ЗСУ Олег Чалик.

Формально закрити морський простір можуть службовці Держгідрографії після заявки військових.

“Ситуація носить превентивний характер і не є новою, оскільки з 2015 року певні ділянки Чорного і Азовського морів закриті для судноплавства”, – сказав Чалик.

За його словами, навчання ВМС ЗСУ не впливає на туристів, а перед початком стрільб необхідна ділянка ретельно перевіряється.

Читайте також:
Азов: росіяни блокують українські судна, штурмовики ЗСУ \баражують над пляжами. ВІДЕО

Як відомо, Прикордонні війська ФСБ РФ почали затримувати українські судна й навіть катери з рибалками на Азові після відкриття Кримського мосту й арешту силовиками України сейнера “Норд” із Керчі під прапором Росії. Зокрема, росіяни оголосили в розшук українських прикордонників, які затримали “Норд”.

Читайте також:
Після відкриття Кримського мосту росіяни на Азові
незаконно зупиняють українські судна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна