“Поки не думали”: Путін прокоментував можливий обмін Сенцова на Вишинського

 

Російський президент Володимир Путін прокоментував можливість обміну арештованого в Україні керівника ресурсу “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського на незаконно утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова. Це сталося під час “прямої лінії” Путіна 7 червня, повідомляє “Канал 24“.

“Ви знаєте, нашого журналіста – Вишинський, так? Його затримали та заарештували зараз в Україні за його пряму професійну діяльність, за здійснення його журналістської функції, ось це абсолютно безпрецедентна та абсолютно неприпустима політика сьогоднішніх українських правителів, вона повинна знайти відповідне відображення в реакції журналістського спільноти та міжнародних правозахисних організацій”, – зауважив він.

Також Путін висловив надію, що вдасться домогтися звільнення керівника “РИА Новости Украина”, в тому числі і за допомогою тиску на Україну з боку міжнародних організацій, від яких “залежить українська влада”.

“Що ж стосується іншого фігуранта, пана Сенцова, адже його затримали в Криму, до речі кажучи, не за журналістську діяльність, а за підготовку терористичного акту, за підготовку вибуху, в результаті якого могли постраждати конкретні люди. Це абсолютно різні речі, різні та несумісні. Тому ми поки про це не думали”, – додав російський лідер.

Читайте також:
Кисельов пропонує обміняти Вишинського на Сенцова або Сущенка

Голодування Сенцова: українець погодився на підтримуючу терапію

Як інформувала “Новинарня“, з 14 травня незаконно засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

Також нагадаємо, що затримання Кирила Вишинського та обшуки в київському офісі “РИА Новости Украина” відбулися вранці 15 травня.
Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“державна зрада”). Вишинському оголосили про підозру, його затримали.

Обшуки було проведено також у квартирі кореспондента РІА “Новости” в Україні Людмили Лисенко та глави представництва російської держагенції Андрія Бородіна.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу показав занйдене під час обшуків зокрема зазначив, що Росія щомісяця виділяла на “РИА Новости Украина” 53 тисячі євро, які переводилися через фіктивну сербську фірму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна