КС оприлюднив висновок щодо проекту Ради про зняття недоторканності з нардепів

 

Конституційний Суд України оприлюднив висновок, яким визнав конституційним депутатський законопроект про скасування недоторканності членів парламенту України.

Про це повідомляє прес-служба суду в четвер, 7 червня.

Зазначається, що 6 червня КС визнав таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції, законопроект №6773 про внесення змін до Основного закону в частині скасування депутатської недоторканності.

Зокрема, суд вирішив, що оскільки Верховна Рада 8-го скликання цей законопроект протягом року не розглядала, отже, він відповідає вимогам статті 158 Конституції.

Крім того, КС дійшов висновку, що зміни, запропоновані у 1-му розділі законопроекту, стосуються виключно скасування депутатського імунітету та не передбачають зміни кордонів України або її державного устрою, а також цей не передбачають скасування чи обмеження прав і свобод людини, а отже, не суперечать вимогам статті 157 Конституції України.

У суді нагадали, що його висновок є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржений.

Як повідомляла “Новинарня“, Конституційний Суд почав розгляд законопроекту №6773 про скасування депутатської недоторканості у квітні 2018 року.
Верховна Рада відправила два законопроекти на цю тему до КС 19 жовтня 2017 року під тиском протестних акцій.
Ініціаторами цієї законодавчої ініціативи виступив нардеп Юрій Левченко разом з великою групою інших депутатів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна